Com aconseguir complir la llista de propòsits d’any nou?

Hola!

Has fet una llista de propòsits per aquest 2019? 

Cada any en la nostra ment sorgeixen algunes preguntes que ens motiven a fer una llista de propòsits que puguin suposar un nou començament i una millora: cap on vaig? què vull canviar? què puc millorar? com ho puc millorar?

Fer exercici, deixar de fumar, aprendre un nou idioma, viatjar, estalviar, canviar de feina, practicar algun hobbie.. són algunes de les metes amb les quals solem començar cada any, però…que passa després?

Lamentablement, amb el passar dels mesos sucumbim davant els obstacles, i tot el que preteníem aconseguir, acaba quedant en mera intenció.

No és estrany llavors que molts d’aquests propòsits es repeteixin una vegada i una altra i que cada any ens diguem… aquesta vegada sí!

Com ho portes tu aquest any 2019? Ara que ja som a meitats del mes de gener, has avançat respecte al dia en que vas fer la llista? Has començat a trobar obstacles?

La principal resposta que jo em trobo quan faig aquestes preguntes la majoria de vegades  es: no he tingut temps… Li adjudiquem a la falta de temps la responsabilitat de tots els nostres mals.

Perquè això no continuï ocorrent i puguis complir tot el que et proposes, et dono alguns consells que t’ajudaran a planejar millor els teus objectius pel nou any que ha començat.

1- Pren-te el teu temps i torna a valorar la llista

Cerca un espai de solitud per a pensar i re-escriure els teus propòsits. Analitza quines son les dificultats que hi estàs trobant, intentant evitar l’excusa de la falta de temps.

2- Sigues específica i marca accions mesurables

Fer exercici és un propòsit vàlid però vague. Assigna tasques o accions per a cada objectiu que et permetin mesurar els resultats. Per exemple, ‘fer exercici dues vegades a la setmana’ o ‘estudiar tots els dies una hora’, així pots tenir un registre de les teves activitats i prendre accions de millora quan t’estiguis desviant de la meta.

3- Revisa si els objectius son assolibles per a tu

Ser realista és la clau perquè la teva llista de propòsits no quedi en l’oblit. Si mai has fet esport no pensis a entrenar quatre vegades a la setmana perquè et costarà aconseguir-ho i aviat perdràs l’entusiasme.

4- Busca ser +tu 😉

Evita pressionar-te a fer coses que no desitges, cerca alguna cosa que realment et motivi. És important que els canvis que decideixis fer en la teva vida no depenguin d’altres, troba la motivació en tu mateixa i evita les pressions externes. Coneix les teves limitacions i els teus anhels, per això es important haver fet abans un bon autoanàlisi.

5- Comparteix

Comparteix amb els teus amics i familiars les teves metes, ells poden recordar-te-les i motivar-te a aconseguir-les. Escriu la llista i penja-la a un lloc ben visible de la casa.

Et servirà com a declaració publica d’intencions i et proporcionarà un recordatori i una motivació extra. Et permetrà fer passar aquesta llista del mon dels pensament i les intencions, al mon de les accions, fen-la més real.

6- Realitza seguiment dels teus resultats i recompensa els teus assoliments

Estableix el temps de compliment per a cada tasca associada a cada objectiu i marca un termini per fer-ne revisió dels avanços. Felicita’t per tot allò que aconsegueixis, celebra els avanços. Fes-te una festa si cal!

I finalment, si la teva llista de propòsits es converteix en una camisa de força, és millor que replantegis els teus objectius i repeteixis l’exercici de forma més conscient, tenint en compte aquests consells.

Desitjo que aquest exercici et permeti un gran enriquiment personal i que la teva llista de propòsits aconsegueixi convertir-se en una llista d’èxits.

M

 

1 comentario

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *